آخرین اخبار طرح صیانت از کابران در فضای مجازی
در جلسه علنی روز (چهارشنبه ۶ مرداد) مجلس شورای اسلامی، تقاضای تعدادی از نمایندگان مبنی بر بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی در دستور کار صحن علنی قرار گرفت. پس از اظهارات جدی مخالفان و موافقان این طرح، نمایندگان با ۱۲۱ رأی موافق با بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی موافقت کردند.
طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی در کمیسیون تخصصی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و بعد از تائید شورای نگهبان، به صورت آزمایشی اجرا میشود.
حدود ۹۰۰ هزار کسبوکار در فضای مجازی فعالیت میکند که بستر بیشتر آنها در تلگرام و واتساپ و اینستاگرام است؛ درواقع خرید و فروش آنها در این بستر صورت میگیرد
وزیر ارتباطات : تضعیف فضای حقیقی کشور
آذری جهرمی : آخرین پیش نویس منتشر شده، نه تنها نظامی را برای حکمرانی سایبری کشور ایجاد نمیکند، بلکه نظام حکمرانی فضای حقیقی کشور را هم تضعیف خواهد کرد. (ایسنا) پنجشنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۰
جهرمی: طرح صیانت احتمال فیلترینگ و محدودیت گسترده پهنای باند پیامرسانها را افزایش داده است. بهنظر نمیرسد در کوتاهمدت چندماهه شبکههای اجتماعی فیلتر شوند؛ اما مکانیزم پیشبینیشده در این پیشنویس و ترکیب کمیسیونها و کارگروههای تعریفشده در آن احتمال اعمال محدودیت گسترده بر پهنای باند پیامرسانها و حتی اعمال فیلتر را بهشدت افزایش داده است. افزایش هزینه اینترنت هم از خروجیهای دیگر این طرح است. البته درکنار آن نباید افزایش تمایل کاربران ایرانی بهسمت اینترنتهای ماهوارهای را هم نادیده گرفت. (زومیت)
فیسبوک و گوگل به ایران بیایند برای گرفتن مجوز فعالیت!
بدیهی است اینترنت به عنوان یک شبکه جهانی، با قوانین داخلی یک کشور مانند ایران اداره نمی شود و تجربه نشان می دهد شبکه های بین المللی برای گرفتن مجوز تمایلی به مراجعه به شورای داخلی یک کشور ندارند (خبر آنلاین) پنجشنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۰
بستن اینستاگرام و واتس اپ
نماینده خمینی شهر در مجلس: طرح “صیانت از فضای مجازی” برای بستن اینستاگرام و واتساپ نیست. این خبر کذب است و نشر بعضی از اخبار بیمارگونه باعث تشنج میشود. مخالف بستهشدن اینستاگرام و واتساپ هستم زیرا خود ما هم از این شبکهها برای اطلاعرسانی اخبارمان استفاده میکنیم. (ایرنا)
رییس مجلس گفت اینستاگرام و واتسآپ مسدود نمیشود
مسدودسازی پلتفرمهای پرکاربرد مانند اینستاگرام و واتسآپ، برنامه مجلس نیست و آنگونه که برخی مطرح می کنند در طرح مذکور وجود ندارد. ( تسنیم )
طرح صیانت از فضای مجازی چطور کاربران را محدود میکند؟
امید سلیمی بنی: مهمترین بخشی که دغدغه مندان و فعالان فضای مجازی با آن مشکل دارند بحث حقوق بنیادین «شبکهوندان» (networkers) یا به تعبیری کاربران فضای مجازی است که شامل
- حق بر محترم دانستن حریم خصوصی
- حق بر دسترسی آزاد به اطلاعات موجود در فضای مجازی
- حق بر انتخاب برنامه های اینترنتی (وبسایتها، نرم افزارها، اپلیکیشن ها و…)
- و همچنین حق بر کسب و کار در فضای مجازی است.
در حاشیه این دغدغه های اصلی، هم می توان به برخی دغدغه های فرعی از جمله حق بر ناشناس ماندن در فضای مجازی، حق بر اعتراض (صنفی-اجتماعی- سیاسی و…) و حق بر استفاده تفریحی از فضای مجازی برشمرد.
مخالفت با طرحهای محدودکننده اینترنت بینالمللی و فیلترینگ شبکههای اجتماعی
کارزار مخالفت با طرح
https://www.karzar.net/internet
بزرگترین کسب و کارهای مخالف با طرح
۴۸ کسب و کار دیجیتال، در بیانیهای با ابراز مخالفت با طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی، خواهان تجدید نظر در رابطه با مطرح شدن این طرح در مجلس و توقف آن شدند.
در متن این بیانیه که توسط روابط عمومی فیلیمو در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: «طرحی که این روزها با نام «حمایت از حقوق کاربران» در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است، ما کسبوکارهای آنلاین ایرانی را هم در کنار عموم جامعه نگران کرده است. این طرح اشکالات متعددی دارد که در روزهای اخیر توسط کارشناسان مختلف تبیین و بررسی شده و ما از تکرار آنها اجتناب میکنیم، اما لازم میدانیم که تاکید کنیم این طرح قطعا به نفع کسبوکارهای اینترنتی ایرانی هم نیست و تدوینکنندگان آن بدانند صدمات و خسارات این طرح به کسبوکارهای بومی، به مراتب بیشتر از کمک به آنهاست.
بازار، آپارات، ابر آروان، دیوار، فیلیمو، بلد، ستون، ایوند، زرین پال، ترگمان، تیزلند، پاکت، کاموا، پیاده، بیدبرگ، ویرگول، الوفود، یکتانت، کرفس، شیپور، سینماتیکت، صباویژن، تیوال، فلایتیو، سازیتو، علیبابا ، جاباما، دیجیاتو، نشان، اخبار رسمی، آیتول، رسمیو، آدرس، آیو،شاتل،نماوا، پادرو، کوییز آو کینگز، ایسی مانیتور، تیستایران، اسپارد، شنوتو، زیتل، سیمیاروم، دیجیکالا، شنوتو، پیپینگ و اسنپ» (ایسنا)
خروج طرح از شمول اصل ۸۵ قانون اساسی
مجتبی توانگر، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص چرایی این مساله گفته بود: رأیگیری برای بررسی طرح مذکور ذیل اصل ۸۵ قانون اساسی زمانی انجام شد که پس از وقت استراحت مجلس بود و تعدادی از نمایندگان در صحن علنی حضور نداشتند؛ بنابراین اصل هشتاد و پنجی شدن طرح صیانت فقط ۱۲۱ رأی آورده است که به نظر میرسد نظر اکثریت مجلس نیست، تعدادی از نمایندگان درخواست لغو این مساله و بررسی آن به صورت عادی را دارند. (تجارت نیوز)
چهارشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۰
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.